Wie zijn wij


Hallo,

Wat leuk dat je onze site bezoekt en welkom bij de Fab Dutch Sisters.

Wij staan voor zusterschap in de drag wereld. Wij vinden dat we elkaar hierin moeten ondersteunen en respect hebben voor onze mede drag queens, Wat voor vorm van drag ze ook doen. Of iemand hier nu net mee begint of dit al jaren doet. Sta open voor elkaar en help elkaar ook met goede tips, In plaats van elkaar af te keuren.

Wat we graag zouden willen is meer bekendheid van de drag wereld in Nederland en wij zelf willen daar graag aan mee werken.

The house of Fab Dutch Sisters is een familie in de lgbtq+ gemeenschap met een liefde voor Drag. Ons huis bestaat dan ook uit zusters die Drag queens zijn of travestie doen.

Momenteel bestaande uit:

Tina-Christina (oprichtster)
Paris Poizz ( dochter van Tina-Christina)
Tyra Tall ( dochter Tina-Christina )
Wanda Canda ( oprichtster ) 
Fiona Capella ( dochter van Wanda )
Kitty Glamorous

Celine Lenoire  


Wanda Canda

drag queen wanda hostess entertainer performer

Ik doe alleen alsof ik mezelf ben

Hallo,

Ik ben Wanda Canda.
Wie is Wanda? Complete idioot maar sommige delen ontbreken. Ik ben een dragqueen die erg van humor en sarcasme houd. Draag graag drukke printjes of dingen die zo fout zijn dat ze weer leuk zijn. En heb een bubbelige persoonlijkheid haha. Ik leer altijd van de fouten van anderen die mijn advies hebben opgevolgd. Waarschijnlijk de meest getalenteerde tv-kijker die je kunt vinden. Mijn hobby's zijn ontbijt, lunch en diner. Favoriete kleur is Panterprint en geluksgetal is 4.

Hoe is Wanda ontstaan? Ik kom nog van de tijd dat we het nog niet konden leren van Youtube.
Maar ik was als kind hier al mee bezig. Mijn oudere zussen deden mij al leren make-up aan te brengen en mijn moeder naaide een passende jurk voor me. In 2007 leerde ik mijn (valse en oudere stiefzuster) Tina-Christina kennen. En hebben elkaar weer meer kunnen leren over de drag wereld. En zijn samen op The House of Fab Dutch Sisters gekomen. Later sloot hier ook (nog een valse oudere stiefzuster) Celine bij aan om nu nog meer in drag te kunnen gaan doen. Sinds een paar jaar hoort “mijn Dragdochter” Fiona ook bij de Fab Dutch Sisters.

 


Tina-Christina Henrietta Huberta Maria Katharina Josefina de Boer

Drag queen Tina- Christina hostess entertainer performer

Hi,

Ik ben Tina Christina Henrietta Huberta Maria Katharina Josefina de Boer, maar zeg maar Tina-Christina. Ik houd van professionaliteit, maar houd hiervan een eigen sausje over heen te gooien. Ik ben recht door zee, maar met een grote knipoog. Ik ben een dragqueen die van mooie strakke kleding houd en die afwijkend is dat het eigenlijk niet kan, but i will make it work! Hobby’s van mij zijn: rek en strek oefeningen en mijn achtste zintuig. Ik ben in het bezit van de Olga-Award die staat voor het oudste lid van de Fab Dutch Sisters. Daarnaast ben ik runner up van het hoerenbal 2020 van de Pallaz in Eindhoven.

Hoe is Tina-Chrisitina in het leven gekomen? Ik kom net als het (net iets jongere maar veel minder knappe) stiefzusje Wanda uit een tijd dat we nog geen make up tutorials konden volgen via Youtube. Alles zelf moeten ontdekken en in 2007 Wanda leren kennen. Samen zijn we elkaar gaan helpen en Tina-Christina is in de eerste 2 jaren in het leven gekomen. Daarna haar geperfectioneerd tot wat ze nu is. Samen The House of Fab Dutch Sisters opgericht. Hier zijn Celine mijn partner en drag nichtje Fiona bij gekomen, zodat we nog meer in drag kunnen doen. Ook heb ik twee dochters genaamd Paris Poizz en Tyra Tall. Erg trots ben ik op hen en ze hebben natuurlijk ook mijn schoonheden :) Als laatste wil ik de nieuwe oudste zus nog benoemen: Kitty Flamoes, al zegt ze zelf Kitty Glamouros. Ze gaat een nieuwe Olga Award krijgen, HELL TO THE NO! dat ze die van mij gaat afpakken.

 


Fiona Capella

Drag queen Fiona hostess entertainer performer

Hallo daar,

Ik ben Fiona Capella. Laat mijn looks je niet verwarren, want onder al mijn make-up en panty's gaat een ware lompe boer schuil. Als iemand op een bepaald moment (iets te) serieus in het leven staat, vind ik het heerlijk om samen flink te lachen. Het leven is namelijk een feest! Lip-syncen in drag is voor mij de ideale manier om mijn creativiteit en flexibiliteit op het podium kwijt te kunnen.

Ondanks mijn jonge leeftijd kan ik verrassend wijs uit de hoek komen, en ik vind discussies voeren over maatschappelijke thema’s ook heel relevant. Als drag queen ben ik het ene moment een mooie meid, en het andere moment een indrukwekkend monster. Met drag kun je alles zijn wat je wilt!

Hoe is Fiona op de aardbol verschenen? Van jongs af aan kwam ze weleens tevoorschijn tijdens carnaval en bij de lokale toneelvereniging. Mijn oma heeft mij geleerd om kleren te naaien, waar ik haar erg dankbaar voor ben. Ik heb wel een hoop make-up skills geleerd door Youtube filmpjes te kijken, in tegenstelling tot mijn moeder Wanda, mijn tante Tina-Christina en ons moeke Celine. Een paar jaar geleden kwam ik ze tegen tijdens carnaval. Het klikte meteen, en sindsdien zijn we het meest chaotische en het meest gezellige groepje drag queens van Eindhoven!

 


Celine Lenoire Bonduvrie de Neville

Drag queen Celine hostess entertainer performer

heeeyyy, 

Ik ben Celine Lenoire Bonduvrie de Neville, ook wel Celine de croissant met paturain door mijn zusters genoemd.

Misschien wel de meest serieuze queen van ons gezelschap. (ahum) 

Veren, strass, glitter, make-up, champagne, baco, gezelligheid, songfestival, performance, feesten en partijen.  Dit zijn de woorden die bij mijn persoonlijkheid passen. Tevens ben ik de DJ van ons gezelschap, pop, golden oldies, disco, rock & roll, foute muziek, Nederlandstalig en eigen mixen alles passeert de revue. 

12 jaar geleden begonnen, als een onzekere en onervaren queen. In de loop der jaren is er veel veranderd. Voor mezelf maar ook voor mensen zoals ons. We kunnen steeds makkelijker onze passie, hobby, beroep in het openbaar uitoefenen. Maar nog niet genoeg en zeker nog niet overal. We leren nog elke dag.

Wij als Fab Dutch Sisters willen hier graag een steentje aan bijdragen. Ik ben dan ook trots op al mijn sisters. 

 


Kitty Glamorous

Hoi,

Ik ben Kitty Glamorous, een altijd gezellige aanwezige dame in een gezelschap. 

Een aantal jaartjes geleden ben ik begonnen met drag, mijn 1e optreden was dan ook tijdens een miss verkiezing in Leiden. Sinds die tijd heb ik mezelf ontwikkeld tot wie ik vandaag ben.  Lekker uitpakken daar hou ik van, verschillende jurken, glitter, pruiken en natuurlijk op z'n tijd wat veren.

Mij kun je overal tegenkomen op de verschillende pride's, de roze maandag of gewoon bij de kroeg. Een bingo of een feestje ben ik ook graag bij aanwezig om er een onvergetelijke avond van te maken.

Mijn favoriete genres voor een eventuele performance zijn songfestival en Nederlandstalige hits.

 

Tot snel en veel liefs Kitty Glamorous

 

 


Paris Poizz

Hallo,

Mijn naam is Paris Poizz en ik ben een gender fluid queen. Paris Poizz kent geen gender in hetgeen wat ze doet. I’m bearded and proud. Ik zou mijn dragcocktail omschrijven als een beetje filth, een laagje horror and een grijntje glamour met een lepel punk en een snufje slutty.  En de dragdochter van Tina-Christina.

Ik ben in aanraking gekomen met de fab dutch sisters tijdens carnaval. Ik was op stap en kwam ze tegen en vroegen meteen of ik iemand was die ze kenden van facebook. Die avond heb ik het nog heel gezellig gehad en zijn er nog meer avonden geweest dat ik ze tegen kwam. Op deze manier ben ik in contact gekomen met de fab dutch sisters.

Ik ben in contact gekomen met drag het moment dat, ik voor het eerst ontdekte dat muziek die ik luisterde van een drag queen was. Zo ben ik bekend geraakt met Rupaul’s drag race. Ik vond het op dat moment helemaal geweldig om te zien, maar het was niet de vorm van drag die bij mij hoorde. Ik dacht altijd dat, de vorm die ik zocht niet zou vinden tot een paar jaar geleden. Ik leerde The Boulet Brothers en hun show Dragula kennen.  In deze show waren er bearded queens, drag kings, drag queen, bio queens, bio kings en alle andere vormen van drag. Deze vorm van drag opende mijn ogen tot de drag waar ik mij in wilde tonen. Zij gaven mij de hoop en inzichten om drag te doen wat buiten de kaders van rupaul’s drag race viel in mijn ogen. Op dit moment ben ik gaan experimenteren met verschillende technieken van make-up en grime. Ik ben gaan leren kleding te maken. Ik ben gaan leren pruiken te bewerken. Tot op de dag van heden heb ik stappen gezet in de goede richting en wil ik nog steeds veel leren.

Mijn drag is dan ook geen 1 stijl of 1 categorie. Ik varieer graag in hetgeen wat ik graag doe. Ik heb het streven om net zo’n queen te zijn als de queens in dragula: horror, filth en glamour. De 3 hoofdbestanddelen van dragula. Ik heb hier veel geleerd en streef nog steeds naar deze vorm van art. Ik ben nu nog vorm aan het geven met mijn eigen gemaakte kleding, make-up en skills als drag persona. Ik wil blijven zoeken naar creatieve manieren om mijn art te showen aan de wereld.


Tyra Tall

Hallo!

Mijn naam is Tyra Tall. Ik ben het nieuwste lid van de Fab Dutch Sisters, de dragdochter van Tina-Christina en het kleine zusje van Paris Poizz. Nouja klein, met mijn heels ben ik langer dan 2 meter! Vandaar de naam “Tall” in mijn dragnaam.

Vroeger toen ik klein was wilde ik met carnaval rokjes op mijn hoofd, zodat ik net als mijn zus mooie lange haren zou hebben. Mijn zus was een groot fan van de Spice Girls (en daarom ik ook natuurlijk) en samen dansten we op de liedjes van deze popgroep! Ik denk dat toen stiekem al mijn liefde voor pruiken en hoge hakken is begonnen, maar door een bepaalde onzekerheid nooit durven uitten. Ik ben nu op een punt dat ik het aandurf en er meer mee wil doen, vandaar dat ik nu bij de Fab Dutch Sisters zit. Ik ben hier terecht gekomen via google, omdat ik op zoek was naar de Elmer’s Glue Stick. Toen zag ik op de webshop dat er een Drag House bij aangesloten zit en ook nog eens bij mij in de buurt, Wat wil je nog meer! Daarom heb ik meteen een berichtje gestuurd en ik ben hier met open armen ontvangen! :) Ik ben thuis al aan het experimenteren met drag, Dus ik ben nog een baby queen. Maar de Fab Dutch Sisters staan open om mij alles te leren over make-up en pruiken stylen!

Sinds een aantal jaar ben ik groot fan van RuPaul’s Drag Race en tijdens het kijken van deze show dacht ik elke keer: dit wil ik ook! Hoe leuk en heerlijk is het om je creativiteit kwijt te kunnen in make-up, pruiken en runway looks!?
Ik ben altijd al gefascineerd geweest in supermodellen op de catwalks. Daarom wil ik dit terug laten komen in Tyra, Je zult haar dan ook nooit zien op een hak lager dan 10cm.
Tyra houdt van fashion, strakke kleding en lang haar. Want deze lange benen moeten natuurlijk geshowd worden op het podium!